Info-nederland

Primeur: Indonesisch culinair 4 gangen menu

 Culinair uit eten en een heerlijke avond beleven in Indonesische sferen?

Eetcafé bij dierenpark Taman IndonesiaDat kan nu voor het eerst op zaterdagavond 9 november bij dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote. Samen met chefkok Stanly Rutten van ‘Rumah Rasa’ uit Harderwijk organiseert het tropische dierenpark in haar eigen Warung Makanan (Indonesisch eethuis) een culinair 4 gangen diner. Chefkok Rutten mixt op spectaculaire wijze de Indische keuken met zijn eigenzinnige moderne twist.

 

Chefkok Stanley Rutten

Chefkok Stanly Rutten is eigenaar van ‘Rumah Rasa’ in Harderwijk en verzorgde eerder dit jaar een workshop ‘Zelf sambal maken’ op de Pasar Makanan bij Taman Indonesia. Hij was zo gecharmeerd van het park, dat hij aanbood op deze plek een echt Indonomisch diner te koken. Rutten over zijn unieke kookstijl: “De naam van mijn bedrijf Rumah Rasa betekent ‘smakelijk thuis / de smaken van thuis’. Met Rumah Rasa wil ik de Indonesische keuken naar de Nederlandse huiskamers brengen. Familierecepten, maaltijden, rijsttafels en vernieuwde fusion-gerechten komen allemaal aan bod. Bij alle varianten staan smaakvolle, verse ingrediënten en kruiden centraal. Soms buig ik authentieke gerechten om naar een culinaire beleving. Dit noem ik Indonomisch (Gastronomisch Indonesisch).” Deze stijl komt helemaal tot haar recht in de sfeervolle entourage van het eethuis van dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote. Hij heeft speciaal voor deze avond het volgende 4 gangen menu samengesteld:

 

Voorgerecht koud   Ceviche van Udang pedis met labu siam en mango

Soep                           Sop Sayuran, bawang goreng, ayam panggang

Hoofdgerecht           Pulled rawon op een brioche broodje, sambal goreng telur met
trancam, bataatfriet en kecapmayonaise

Nagerecht                 Tokkelroom van pandanlikeur, kokosijs en een kletskop van kenari

Aanmelden

Wie deze avond mee wil beleven, kan zich opgeven via de website www.taman-indonesia.nl

De kosten zijn € 39,50 p.p. voor een 4 gangen menu (exclusief drank).
Tevens kan men gebruik maken van een speciaal wijn-/bier- of thee-arrangement, aan te geven bij de reservering. Ook eventuele dieetwensen.

 

Tijd: 18.00 uur aanwezig, aanvang 18.30 uur, einde 21.00 uur

Wees er snel bij, want er is maar een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar.

 

Dierenpark Taman Indonesia

Voor wie het kleinschalige dierenpark Taman Indonesia (nog) eens wil bezoeken, is november voorlopig de laatste kans. Op zondagen is het park en de winkel die maand geopend van 12 tot 17 uur. In december en januari is de wintersluiting en in maart gaat het park weer op de zondagen open. Vanaf april is het dan weer alle dagen geopend.

 

 

 

Koopzondagen

Ben je op zoek naar bijzondere cadeautjes voor de feestdagen? De giftshop van Taman Indonesia is op de zondagen ook geopend voor bezoek los van het dierenpark. Je kunt even binnenkomen voor een leuke kinderartikelen, exotische artikelen, kleding, ingrediënten en keukengerei.

 

Feestjes, maaltijden en partijtjes in het naseizoen
Komend najaar is er de mogelijkheid om familiefeesten, verjaardagen en kumpulans te vieren in Taman Indonesia. Hierbij kunnen we heerlijke maaltijden serveren en zorgen we voor een gezellige Indonesische sfeer. Voor informeren naar de mogelijkheden: www.taman-indonesia.nl.

Meer info:

www.rumahrasa.nl

www.taman-indonesia.nl

 

Openingstijden:

April t/m oktober elke dag van 10.00 tot 18.00 uur (ook op feestdagen)

Maart en november alleen op zondagmiddag (12.00 tot 18.00 uur; voor actuele info zie onze website)

In december en januari is het park gesloten

 

Toegangsprijzen

Volwassenen €9,50

Kinderen t/m 1 jaar gratis

Kinderen van 2 t/m 12 jaar €7,50

Groepen vanaf 15 personen krijgen 10% korting en vanaf 20 personen 20% korting bij vooraf reserveren (reserveringen@taman-indonesia.nl). Arrangementen met eten mogelijk: zie website.

Website: www.taman-indonesia.nl

E-mail: info@taman-indonesia.nl

Adres & Locatie:

Kallenkote 53, 8345 HE Kallenkote, telefoon 0521-511189
Gemeente Steenwijkerland, Overijssel