Info-nederland

Ontdek de verhalen van de krissen op 23 feb

Dierenpark Taman Indonesia organiseert een weekend vol krissenverhalen.

Taman Indonesia organiseert op 23 februari de krissendag bomvol bijzondere verhalen. Middels een tentoonstelling van diverse krissen, sommigen wel honderden jaren oud, dwaal je langs de krissen, dieren en mystieke verhalen. De krissendag is een initiatief om de kris, een traditioneel Indonesisch dolk meer naamsbekendheid te geven  door verhalen te vertellen. Tijdens deze editie staan de kinderen centraal. Zij leren speuren naar de symbolen in de kris.

Pasar Keris; mini-pasar op 23 februari

Op zondag 23 februari kun je lekker shoppen op de pasar keris, een mini-pasar gevuld met Indonesische snuisterijen, advies over de kris, en de verkoop van oliën en diverse gebruiksartikelen. Natuurlijk vind je ook een kraampje met lekkere Indische lekkernijen. Tussendoor kun je ook genieten van een dans, waarbij de kris centraal staat.

 

Tussen Kunst en Keris

 In het eethuis van Taman Indonesia vindt zowel een lezing over de keris, als een bijzondere talkshow plaats: Tussen Kunst & Kris. Heb jij een kris op zolder liggen? Neem hem dan mee, en laat hem door de experts bekijken. Wellicht heeft de kris zo’n bijzonder verhaal, en zal hij worden vertoond bij de show ‘Tussen Kunst & Keris’!

 Inleiding (lezing) Wat is een Kris?

  • 13:30 – 14.15 door krissen expert Richard Gout

Talkshow ‘Tussen Kunst en Kris ‘

  • 14:30 – 15:30

 

 

Kinderprogramma: speurtocht & workshop 

Naast dat de kinderen kunnen speuren tussen de bijzondere krissen, luisteren naar de verhalen van de Empu, de krissensmid, kunnen ze ook meedoen met een wedstrijd: Maak je eigen Pamor Patroon, en design jouw persoonlijke kris!

 

Masterclass ‘Hoe onderhoud ik mijn kris’

Voor de echte liefhebbers opgelet, de Taman organiseert op 22 februari een Masterclass. Hierbij duik je met 2 krissenexperts in de geschiedenis van jouw eigen kris. Je leert hoe je je kris dient te gebruiken , onderhouden en wanneer je bepaalde rituelen gebruikt. De Masterclass is van 10:00 – 12:00 en aanmelden is verplicht via de website www.taman-indonesia.nl

 

Over dierenpark Taman Indonesia

Taman Indonesia is een tropisch dierenpark in de Kop van Overijssel. Hier vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, en een bijzondere speurtocht.

 

Naam: Krissendag – verhalen rondom de Javaanse dolk

Datum: 23 februari 2020

Toegangsprijs: 9,50 p.p. online 8.95 p.p.

Kinderprijs: 7.50 online 6.95

Deelname Masterclass 22 februari: 32,50 p.p.  te reserveren via www.taman-indonesia.nl

Adres: Kallenkote 53, 8345 HE te Kallenkote

Website: www.taman-indonesia.nl

Organisatie: Taman Indonesia

Email: info@taman-indonesia.nl