Info-nederland

In het kader van het culturele programma “Festival aan Zee” dat gedurende de maand juni zal plaatsvinden op verschillende plekken aan de kust en de Haagse binnenstad, worden 3 zandsculpturen gerealiseerd op het voorplein van Escher in het Paleis aan het Lange Voorhout.

zandkunstwerken verwijzen naar het diverse culturele aanbod van Den Haag

De drie zandkunstwerken verwijzen naar het diverse culturele aanbod van Den Haag en worden gerealiseerd door de World Sand Sculpting Academy WSSA, de organisatie die in 2018 het Wereldkampioenschap Zandsculptuur heeft georganiseerd in Den Haag.

Dit jaar zal het geen wedstrijd zijn, maar toch komen de beste kunstenaars weer naar Den Haag. De Britse kunstenaar Baldrick Buckle, de Wereldkampioen van 2018, zal een sculptuur maken rond het thema Beeldende Kunst. De Nederlandse “Amerikaan” Thomas Koet, de nummer 2 van het WK in 2018 maakt een sculptuur rond het thema Theater en de Ierse kunstenaar Fergus Mulvany neemt het thema Dans en Muziek als onderwerp voor zijn sculptuur.

Op 15 juni starten de kunstenaars met het vormgeven van de kunstwerken en ze zullen hun werkzaamheden op 22 juni afronden. Het publiek kan de kunstenaars dagelijks van 09.00 uur tot 18.00 uur aan het werk zien en de vorderingen volgen.

Tevens worden informatieborden geplaatst, waar de bezoeker nadere achtergrondinformatie kan vinden over de kunstenaars, maar ook over het uitgebreide culturele aanbod in Den Haag.

De sculpturen zijn de gehele zomer gratis te bezichtigen tot en met 25 augustus. Daarna worden de sculpturen weer verwijderd en het zand hergebruikt in de wegenbouw.

De zandkunstwerken komen tot stand in nauwe samenwerking met Stichting Stad aan Zee, de gemeente Den Haag, het Haags Museumkwartier en The Hague Marketing Bureau.