Info-nederland

DATUM CONCOURS D’ELEGANCE PALEIS SOESTDIJK 2020 BEKEND

Na succesvol debuut kan tweede editie niet uitblijven

SOESTDIJK, 2 september 2019 – De tuinen van Paleis Soestdijk zijn leeg, de deelnemers aan het concours staan weer in hun garages en het nagenieten is begonnen. Ruim 13.000 bezoekers bezochten het concours en zagen de indrukwekkende Mercedes-Benz 540K van Hans Hulsbergen het internationale concours winnen. Na zoveel moois kon een vervolg op het Concours d’Elegance Paleis Soestdijk niet uitblijven. De tweede editie staat gepland voor 29 en 30 augustus 2020.

Een nieuwe locatie voor de 16e editie van het Concours d’Elegance at the Palace. Na Apeldoorn nu Soestdijk. De verhuizing pakte voor organisatoren Mick de Haas en Jan-Peter Nijmeijers goed uit. Ruim 13.000 bezoekers trokken naar Paleis Soestdijk om geholpen door een strakblauwe lucht te genieten van alles dat moderne en klassieke auto’s zo boeiend maakt. Er waren varende Amphicars in de paleisvijver, bedrijven in klassieke auto’s die hun pronkstukken verkochten en modeshows op de trappen van het paleis. Ook de ENI Behendigheidssprint met vooroorlogse auto’s was een boeiend spektakel en de deelnemers aan de diverse concoursen hadden in de tuinen een podium om van te dromen.

Jan-Peter Nijmeijers: “ We kunnen na deze eerste editie op Soestdijk concluderen dat de verhuizing een goeie move is geweest. De vele, compactere grasvelden zorgden voor een verrassende en intieme sfeer. En dat alle activiteiten zich rondom het paleis afspeelden, gaf het concours iets bijzonders. Ruim 13.000 bezoekers kwamen naar Soestdijk. Een mooi aantal gezien de andere locatie en het weer. Volgend jaar komt de tweede editie van Concours d’Elegance Paleis Soestdijk, zet 29 en 30 augustus maar vast in de agenda. Het kan alleen maar nog beter worden.”

Highlights waren er veel, zoals de Vision Mercedes-Maybach 6, de Peugeot e-Legend, de displays van DS en 100-jaar Citroën en Mazda die zijn dealers de nieuwe CX-30 liet ophalen. Opmerkelijk was dat de Junior Jury, een groep jonge auto- en designliefhebbers, een van de oudste auto’s in de tuinen tot hun favoriet koos: een Societe Manufacture d’Armes uit 1904. Hoezo heeft de jeugd niets met klassieke auto’s? De titel ‘Best of Show’ ging naar de imposante Mercedes-Benz 540K Cabriolet A uit 1936 van Hans Hulsbergen. Een boeket anjers en een bronzen olifant, geheel in de geest van de vroegere bewoners van Paleis Soestdijk, vielen hen ten deel. Volgend jaar het vervolg. Weer in Soestdijk, weer in augustus.

  • Ruim 13.000 bezoekers naar Paleis Soestdijk
  • Mercedes-Benz 540K gekozen tot ‘Best of Show’
  • Tweede editie Concours d’Elegance Paleis Soestdijk gepland voor 29 en 30 augustus 2020