Info-nederland

GEZOCHT: ONDERZOEKSVOORSTELLEN VOOR HET GROOTSTE LABORATORIUM VAN NEDERLAND

WETENSCHAPPERS, UNIVERSITEITEN, HOGESCHOLEN, ONDERZOEKSINSTITUTEN EN VAKGROEPEN KUNNEN TOT 25 MAART EEN ONDERZOEKSVOORSTEL INDIENEN VOOR LOWLANDS SCIENCE

Van 21 t/m 23 augustus vormt Lowlands een tijdelijke stad met 60.000 inwoners waar muziek, theater, comedy en cultuur de hoofdrol spelen. Ook wetenschap neemt een prominente rol in binnen het programma. Voor de zesde keer op rij worden wetenschappers, universiteiten, hogescholen en vakgroepen door Lowlands, BKB | Het Campagnebureau en New Scientist uitgenodigd een onderzoeksvoorstel in te sturen voor Lowlands Science.

LL SCIENCE

De voorgaande vijf edities van Lowlands Science waren erg succesvol voor zowel de festivalbezoekers die op een toegankelijke manier kennis maken met onderzoek, als voor de deelnemende wetenschappers die heel veel data kunnen verzamelen op het festivalterrein. In het Lowlands Science Lab worden festivalbezoekers omwille van de wetenschap vrijwillig onderdeel van experimenten en daarmee kunnen onderzoekers ook bezoekers en media enthousiasmeren voor hun onderzoek. Bekijk hier het uitgebreide online dossier van New Scientist over Lowlands Science.

ONDERZOEKEN

Op Lowlands waren afgelopen jaar weer tal van universiteiten en instituten aanwezig. Er vonden diverse onderzoeken plaats van RadboudUMC Nijmegen, Imec Nederland, Hogeschool Rotterdam, Erasmus MC, Tilburg University, Radboud Universiteit, Universiteit Utrecht, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Leiden en Universiteit van Amsterdam. Zo werd er o.a. onderzocht of mensen hun relatiestatus onthullen als ze in gesprek zijn met een (aantrekkelijke) gesprekspartner en bekeken onderzoekers of een reanimatie-training in virtual reality effectiever is dan een training met een instructeur. Ook werden de urinesamples van Lowlanders onderzocht om te bekijken in welke mate er restproducten van farmaceutische middelen terechtkomen in herwonnen struviet. Daarnaast werd in voorgaande jaren o.a. de aanwezigheid van het ‘adventure gen’ onderzocht bij Lowlanders. Ook konden festivalgangers DNA afstaan om zo de ultieme liefdesmatch te vinden op basis van hun genetisch materiaal. Een ander, leuk experiment was het ‘ouderdomspak’ wat bezoekers aan konden trekken, om zo te voelen hoe het is om te leven met slecht zicht, stijve gewrichten en trillende handen, om zo meer bewustzijn onder jongeren te creëren voor ouderdomsgebreken.

Meer dan de helft van de LL Science deelnemers hebben afgelopen jaren hun onderzoek mogen publiceren in high impact papers.

ONDERZOEKSVOORSTEL INDIENEN

Ook dit jaar worden onderzoekers van hogescholen, universiteiten en andere onderzoeksinstellingen opgeroepen voorstellen te doen voor onderzoek tijdens het festival. De mogelijkheden zijn groot, mits de kwaliteit van onderzoek en de (financiële) haalbaarheid gewaarborgd worden in de voorstellen. Het onderzoek is anoniem en niet herleidbaar naar individuen. De gegevens verkregen door wetenschappers op het festival worden uitsluitend geanonimiseerd gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Voor het onderzoek kan gebruik gemaakt worden van het terrein, de (vrijwillige en anonieme) medewerking van festivalbezoekers, enzovoort.

Lees hier (PDF) alle uitgebreide informatie en randvoorwaarden waaraan de voorstellen dienen te voldoen. De sluitingsdatum voor het indienen van een onderzoeksvoorstel is 25 maart 2020 en onderzoeksvoorstellen kunnen worden gemaild naar lowlandsscience@bkb.nl.

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE

21 + 22 + 23 augustus 2020
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl
Tickets via ticketmaster.nl

Festivalticket: Uitverkocht

Groepsticket: Uitverkocht

Groepscampingplek: Uitverkocht

Camper Camping: elektriciteitsaansluiting mogelijk. Vanaf €119,- inclusief servicekosten. Klik hier voor alle mogelijkheden.

Gllamcamp: luxe overnachten in diverse accommodaties, verschillende prijzen. Meer info: www.gllamcamp.nl

Parkeerticket: €18,50 incl. servicekosten. €27,50 aan de poort

Lowlands treinretour: vanaf ieder treinstation van en naar station Dronten of Lelystad + pendelbus  €21,-

Bustickets: voor busreizen per luxe touringcar vanuit heel Nederland: eventtravel.nl

Kijk voor alle ticketmogelijkheden en gedetailleerde prijsinformatie op de ticketpagina van lowlands.nl