Info-nederland

4 oktober Ede, 5 en 6 oktober Arnhem

GROOTSTE FESTIVAL TER WERELD VOOR LIVING STATUES

SLUIT AF MET BIG BANG

 

MICHAEL JACKSON, JIM HENSON, JACK SPARROW, HERTOG VAN GELRE, HET MELKMEISJE, MR BEAN, MARY POPPINS….. ZE ZIJN ER ALLEMAAL.

 

6 Oktober is de allerlaatste editie van het fameuze World Living Statues festival Arnhem. 42 kids statues, 38 amateur statues, 28 Nederlandse profs en 52 internationale profs  treden op in het centrum van Arnhem. Ze beelden de meest uiteenlopende creaties uit, waaronder vele wereldbekende artiesten. Het grootste aantal living statues dat wereldwijd ooit te zien geweest is zorgen dat deze laatste editie één grote BIG BANG is.

 

De vier meest vooraanstaande theaterbureaus van Nederland halen alles uit de kast op vijf themapleinen waar ruim 40 toppers acte de présence geven.

Bewonder de historische beelden van Living Sculptures op het Leve(n) de Beelden plein. Of neem een kijkje achter de schermen bij Adorabel op het Gele Rijdersplein. Geniet van de altijd grappige en wereldwijd beste Living Statues van Tukkers Connexxion Rotterdam of laat je verbazen door Arnhems trots Beeldje.nl die twee pleinen gaat inrichten.

 

Rusland, Amerika, Portugal, Spanje, Duitsland, Engeland, Wit Rusland, Israël, Mexico, Canada, Polen, Oekraïne, België, Bulgarije, Indonesië. De beste Living statues uit de hele wereld zijn in Arnhem.

Vanuit ruim 600 deelnemers heeft artistiek directeur en voormalig wereldkampioen John Eicke (Berlijn) zeer streng geselecteerd. De 52 beste worden vanuit de gehele wereld over gevlogen naar Arnhem. Een selectie proces dat ruimt 14 maanden geduurd heeft.

 

Alles mondt uit in een imposante parade onder leiding van de Baron van Münchhausen.

 

Vanaf 17:00 uur is de Grande Parade met de prijsuitreiking op de Markt Arnhem. Zwaai alle Living statues nog eenmaal toe en uit. Klap, geniet, lach en bewonder. De laatste keer dat er zoveel Living Statues bij elkaar te zien zijn. Juich ze toe op de rode loper en ontvang ze als ware helden die 15 jaar lang Arnhem als wereldhoofdstad van de Living Statues gemaakt hebben.

 

5 oktober ODE AAN DE WINNAARS

Op 5 oktober tussen 15 en 17 uur is er een Parade der Kampioenen in de binnenstad van Arnhem. Zestien kampioenen van de afgelopen jaren rijden door de stad in een grote trein en treden op in de winkelstraten tussen het Musiskwartier en de Korenmarkt.

 

4 oktober Sfeervolle betoverende Statues by Night editie in Centrum Ede

Ruim 40 levende beelden uit binnen- en buitenland waaronder ook enkele oud-kampioenen betoveren de binnenstad van Ede in de schemer van de avond tussen 19:30 en 22:30 uur. Een prachtig en onvergetelijk schouwspel.

 

Meer info:

www.worldlivingstatues.nl