Info-nederland

Jack Poels (Rowwen Hèze) kondigt tour aan en brengt nieuwe single ‘In de achtertuin’ uit.

Zanger speelt met Jan Hendriks (Doe Maar) en BJ Baartmans door het land ter gelegenheid van solo-album

Jack Poels, bekend als voorman van Rowwen Hèze, maakte eerder dit jaar bekend zijn eerste solo-album uit te brengen. Het album ‘Blauwe Vear’ zal op 27 maart verschijnen bij Snowstar Records.

Na goed ontvangen eerste single ‘Elf oaver elf‘, verschijnt vandaag nieuwe single ‘In de achtertuin‘ samen met een nostalgische video. Daarnaast zal Jack Poels, live bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans, een tour door Nederland gaan spelen tussen maart en juli die hen oa in Paradiso Amsterdam en Tivoli Utrecht zal brengen:
01-05 Metropool, Enschede                         28-05 Nieuwe Nor, Heerlen
02-05 Paradiso, Amsterdam                        03-06 AINSI, Maastricht
03-05 Xinix, Nieuwendijk                            04-06 Effenaar, Eindhoven
06-05 TivoliVredenburg, Utrecht               09-06 Paard, Den Haag
07-05 Mezz, Breda                                         10-06 De Toonzaal, Den Bosch
10-05 De Weijer, Boxmeer                           11-06 De Maaspoort, Venlo
14-05 Bosuil, Weert                                       17-06 De Groene Engel, Oss
19-05 Lutherse Kerk, Groningen                09-07 Luxor Live, Arnhem
26-05 Gebouw T, Bergen op Zoom            15-07 Het Beukenhof – Amphitheater, America
27-05 De Nieuwe Pul, Uden                        16-07 Het Beukenhof – Amphitheater, America

Het album ‘Blauwe Vear’ bevat 12 Nederlands/Limburgstalige ballades, die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Liedjes die fans van het rustige werk van Rowwen Hèze dolenthousiast zullen maken.
‘Blauwe Vear’ is een openhartig album vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties. Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal.

Vandaag verschijnt tweede single In de achtertuin’. Jack legt het lied uit: “Mijn zoon Jan ging voor het eerst in zijn leven alleen een grote reis maken. Hij vloog naar Zuid-Korea voor z’n studie. Je zag het jeugdige enthousiasme in zijn ogen. Hij was er klaar voor de wereld te gaan ontdekken. We namen afscheid op een warme zomeravond in de achtertuin. De dag erna loop ik met een weemoedig gevoel door het huis. De oude foto’s aan de muur, de lege slaapkamer, de speelgoedgitaar. Alles krijgt een andere betekenis. In ‘In de achtertuin’ zing ik hem toe dat hij dat vooral moet gaan doen, dat het goed is om op eigen benen te staan. Ondertussen hoop ik alleen maar dat hij snel weer terugkomt. Het liefst morgen, terug hier in de achtertuin.”

Bij het lied verschijnt ook een video, gemaakt door Louk Voncken, deze is hier te bekijken:
 

De nieuwe single ‘In de achtertuin’ is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. De video is te bekijken op YouTube. ‘Blauwe Vear’ wordt uitgebracht op 27 maart en is te pre-orderen op snowstar.nl.