Info-nederland

 

Op 21 en 22 maart 2020 wordt door Annie van den Akker, Joan Spreuwel en Annette Elsen een grote, gratis toegankelijke kunstfair georganiseerd op Landgoed Kasteel Geldrop. In de vele stijlkamers, die het meer dan 400 jaar oude kasteel rijk is, zullen een zeventiental kunstenaars hun werk op een creatieve wijze tonen en te koop aanbieden.

 

Bent u op zoek naar een mooi schilderij, keramiek, sieraden of andere zeer uiteenlopende kunstwerken? Breng dan een bezoek aan deze kunstfair met Kasteel Geldrop als schitterend achtergronddecor. Een kunstfair voor liefhebbers en verzamelaars, waar u op uw gemak kunt rondkijken voor iets van uw gading, of gewoon genieten van al het moois dat de aanwezige kunstenaars daar exposeren en verkopen.

Door het niveau en diversiteit van de getoonde kunstwerken, het enthousiasme van de kunstenaars en de sfeer die het kasteel uitstraalt, hebben voorgaande edities van deze ruim opgezette kunstfair, vele bezoekers getrokken. Daarom wil de organisatie ook dit jaar deze traditie voortzetten, door nu al voor de achtste keer dit unieke evenement te organiseren.

 Het kasteel heeft een aantal fraaie stijlkamers die zijn ingericht met oude schilderijen, antieke meubelen, decoraties etc. De kunstenaars krijgen afzonderlijk of samen met een ander, één van die vertrekken toegewezen. Dus hier en daar zal wel wat verschoven en aangepast moeten worden om de te exposeren kunst een plaatsje te geven. Het is daarbij fascinerend om te zien, hoe in het kasteel met zijn originele historische inrichting, hedendaagse kunst kan worden ingepast. Een lust voor het oog.

Er is bij deze kunstfair niet alleen gelet op het niveau van de getoonde kunst, maar ook op diversiteit, zoals glas en keramiek, fotografie, edelsmeden, sierraden, sculpturen en vele anderen kunstvormen. Veel van de hier aanwezige kunstenaars exposeren ook in binnen- en buitenland en kunnen nu ook Kasteel Geldrop aan hun lijstje toevoegen!

Mocht u na al dit moois gezien te hebben even willen ontspannen, dan is er nog de mogelijkheid om door de sfeervolle romantische kasteel- en bloementuin te gaan wandelen en te relaxen.

 

Op 21 maart opent wethouder Rob van Otterdijk officieel de fair om 13.00 uur Daarna is het kasteel open tussen tot 17.00 uur. Op zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Voor beide dagen is de entree gratis. Parkeren aan de Helze (vul Helze 8 in voor navigatie).  Voor meer informatie, zie www.kasteelgeldrop.nl.