Info-nederland

Het DDW-programma bij de bibliotheek Eindhoven

De stad maakt zich op voor de 18e editie van de Dutch Design Week, zo ook de Bibliotheek Eindhoven. In de week van 19 tot en met 27 oktober 2019 faciliteert zij KONT’s solidaire economie, een mini-economie waar samenwerken en geven centraal staat. De Bibliotheek roept alle inwoners van Eindhoven en daarbuiten op om een bezoek te brengen aan deze interactieve werkplaats.

Tijdens de Dutch Design Week luidt het thema: ‘if not now, then when?’ Hiermee wordt er aandacht besteed aan de huidige gang van zaken en de oneindige mogelijkheden op het gebied van design, technologie en nieuwe, alternatieve materialen. Daardoor neemt de stroom van vraagstukken steeds sneller toe. De vraag is of de oplossingen in hetzelfde tempo volgen.

KONT’s solidaire economie
Daarom maakt de Bibliotheek een pas op de plaats. Met KONT’s solidaire economie besteedt zij aandacht aan samenwerking en verdieping, zodat er ruimte is om iets onverwachts te laten ontstaan. Deelnemers gaan op andere manieren nadenken over grote vraagstukken en ervaren dit in de werkplaats ter plekke. Met iedere deelname wordt iets nieuws gecreëerd. Zo levert elke deelnemer een bijdrage aan de solidaire economie. Uiteindelijk bedenkt men misschien zelfs een oplossing voor een huidig vraagstuk. Daarnaast zijn er verschillende passende lezingen en workshops.

KONT Magazine
KONT Magazine is een tijdschrift over kunst in Eindhoven. Oprichter en hoofdredacteur Griet Menschaert wil met dit magazine een brug slaan tussen alle disciplines in de kunst. Tevens wil ze met haar tijdschrift een blijvende band opbouwen tussen de deelnemers van de creatieve community in Eindhoven. Het tijdschrift komt eenmaal per jaar uit. Er zijn verschillende kopieën beschikbaar in de Bibliotheek.

Praktische informatie
KONT’s solidaire economie draait van 19 tot en met 27 oktober in de Bibliotheek Eindhoven. De Bibliotheek nodigt iedereen hartelijk uit om langs te komen en deel te nemen in De Witte Dame, Emmasingel 22. Voor meer informatie: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.

Extra activiteiten
24 oktober, 15.00-17.00 uur: Workshop: Plan de campagne. Entree €5.
25 oktober, 15.00-18.00 uur: Netwerkmiddag: Slow Date. Gratis.
25 oktober, 19.00-21.00 uur: Workshop: Wat is jouw waarde? Entree €5.
27 oktober, 13.30-17.00 uur: Dutch Designer voor een dag (voor kinderen). Entree €3,50.