Info-nederland

Op zaterdag 31 augustus organiseert Het Groninger Landschap een cultuurhistorische wandeling door de omgeving van Winsum.

We wandelen begeleid door deskundige gidsen door het oude dorp Winsum en langs de prachtige kerken op beide wierden daar. Vervolgens via Ranum naar Maarhuizen op zijn kleine intacte wierde. Langs het fraaie Mensingeweerserloopdiep en dan door de weilanden naar Oldenzijl. Dan terug naar Winsum. Daar zien we nog de wierde van Bellingeweer.

Locatie: Parkeerplaats Station Winsum, Borgweg 2, 9951 BG Winsum
Tijd: 13.00 – 16.30 uur
Aanmelden: via www.groningerlandschap.nl activiteiten
Deelname is gratis.
De wandeling is circa 10 kilometer lang.

 

Het Groninger Landschap organiseert op zondag 1 september een wandeling door de weilanden bij bezoekerscentrum Reitdiep.

Zin in een korte wandeling van 2.5 km door een eeuwenoud, cultuurhistorisch rijk landschap met, als we geluk hebben, zicht op schitterende wolkenpartijen? We lopen door weilanden waar elk seizoen ons een andere kijk geeft op dit deel van het Reitdiep landschap. Een gids van Het Groninger Landschap loopt met u mee.

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Kijk voor meer informatie, over deze excursie of andere activiteiten van Het Groninger Landschap, op de website  www.groningerlandschap.nl.
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Locatie: Wolddijk 103,9738 AD in Noorderhoogebrug / Groningen.