Het laatste nieuws uit de regio

Eindhoven zoekt schrijftalent  Deadline over twee weken

Wie wordt Eindhovens Tommy Wieringa, Esther Verhoef of misschien zelfs Harry Mulisch? Wie wordt de winnaar van de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ 2018? Lokaal literair talent wordt uitgedaagd het beste, korte verhaal te schrijven.

Boekhandel Van Piere, Natlab door Plaza Futura en de Bibliotheek Eindhoven zijn overtuigd dat er in de stad talent aanwezig is, dat het verdient om gestimuleerd en ontdekt te worden. Omdat de stad op dat moment geen stimuleringsprijs kende, hebben zij in 2016 gezamenlijk het initiatief genomen voor de ‘Prijs voor Eindhovens schrijftalent’. Anja Frieling won in 2016 de eerste editie, gevolgd door Sandra Bernart in 2017.

Thema voor deze derde editie is Geschiedenis

Om in aanmerking te komen voor de prijs dien je uiterlijk voor 30 september 2018 een verhaal in te sturen. Het inhoudelijke thema voor deze derde editie is Geschiedenis; je eigen geschiedenis, fictieve historie of het vroegere leven van ‘onze’ stad? De organiserende partijen dagen je uit om jouw herinneringen of dromen in proza te schrijven over ‘onze stad Eindhoven’; een lokaal verhaal rondom geschiedenis.

De winnaar is…

Een professionele jury, waaronder Manon Uphoff, Ilona van Heeckeren (Natlab), Jan Verhagen (Van Piere) en Albert Kivits (de Bibliotheek Eindhoven) beoordeelt de inzendingen. Tijdens een feestelijke avond op donderdag 22 november 2018 wordt in Natlab de winnaar bekend gemaakt. De beste verhalen worden opgenomen in een bundel die tevens op deze avond gepresenteerd wordt. De prijswinnaar ontvangt een geldbedrag van € 500,- en een coachingsmiddag met Manon Uphoff.

 

Praktische informatie en voorwaarden Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ 2018

  • De uiterste inzenddatum is 30 september 2018.
  • Lettertype: Times New Roman.
  • Puntgrootte 12.
  • Eenvoudige doch goed leesbare opmaak.
  • Het betreft een kort verhaal, proza.
  • Het is in het Nederlands geschreven.
  • Het maximum aantal woorden bedraagt tussen de 1.000 en 5.000 woorden.

–   Deelnemers mogen maximaal één verhaal insturen.

–   Het verhaal is niet eerder gepubliceerd als zelfstandige uitgave, in een bundel of tijdschrift of als e-book verschenen.

–   De schrijver woont in Eindhoven of omgeving.

–   Mail je verhaal naar inzenden@eindhovensschrijftalent.nl

–   Meer informatie is te vinden op www.eindhovensschrijftalent.nl

 

logo dierenpark zie-zoo

dierenpark zie-zoo de eerste zorgdierentuin van Nederland

google