Het laatste nieuws uit de regio

Forever, Happily… – het nieuwste circussprookje van Collectif Malunés

een circussprookje uit Tilburg

Tilburg, de stad waar het 10 jaar geleden op de Tilburgse circusschool ACaPA (Fontys Academy for Circus and Performance Art) allemaal begon. Dit jaar keert het internationaal bekroonde gezelschap Collectif Malunés met eigen tent én topvoorstelling terug. Forever, Happily… – het nieuwste circussprookje van Collectif Malunés – gaat vrijdag 12 oktober dubbel in premiére op Festival Circolo. Het is niet alleen de eerste keer dat de toonaangevende voorstelling in Nederland te zien is, het is ook de premiére van de gelijknamige documentaire die door Sophie Tooten en Martin Kers over het internationale gezelschap gemaakt is.

Een circussprookje uit Tilburg

Festival Circolo verhuist dit jaar van Liempde naar het Leijpark in Tilburg. De start van een nieuw circusavontuur in de grote stad. Met de verhuizing heeft Festival Circolo een verhaal te vertellen. Een sprookje, beter gezegd. En dat sprookje wordt het best verteld door Collectif Malunés, één van de meest toonaangevende moderne circusgezelschappen van dit moment. De artiesten ontmoetten elkaar als jonge circusstudenten op ACaPA, de Fontys circushogeschool van Tilburg. Niet alle artiesten maken de opleiding af, maar de kiem werd gelegd. Inmiddels is het gezelschap zeer succesvol met een moderne variant van het klassieke circus, een mix van acrobatiek en theater. Dit jaar is de cirkel rond: Tien jaar nadat ze met hun opleiding tot circusartiest begonnen en na vele succesvolle voorstellingen in binnen- en buitenland, keert Collectif Malunés terug naar waar het allemaal begon. Van de oude circustent van ACaPA naar Festival Circolo in het Leijpark in Tilburg.

Filmmakers Sophie Tooten en Martin Kers hebben het verhaal van dit bijzondere gezelschap vastgelegd in een 15 minuten durende documentaire. Pers en publiek is van harte uitgenodigd om te komen kijken. De filmvertoning is gratis toegankelijk. Voor de voorstelling koop je een kaartje.

Forever, Happily… de film
Door Sophie Tooten en Martin Kers

Forever, Happily… de film vertelt het verhaal over het leven en werk van de waanzinnige circusartiesten van Collectif Malunés die met hun eigen tent en top-gezelschap terugkeren naar de stad waar het voor hen tien jaar geleden allemaal begon; Tilburg. Op vrijdag 12 oktober om 22.00uur gaat de 15 minuten durende documentaire Forever, Happily…over Collectif Malunés in premiére op Festival Circolo. Wij zijn su-per trots. De artiesten van Collectif Malunés en de makers van de film Sophie Tooten en Martin Kers zijn bij de vertoning aanwezig. Maak je klaar voor hét feest-voor-het-oog circusspookje op het witte doek! Inkom = gratis.

12 oktober – 22uur
Tent: De Verzameling

Bekijk Forever, Happily… alvast hier: https://vimeo.com/292718540

Forever, Happily… de voorstelling
Door Collectif Malunés

Zijn sprookjes nog wel sprookjes als Roodkapje flirt met de boze wolf? En als prinsessen kikkers kussen, maar niet op prins charming zitten te wachten? In de grappige en intieme familievoorstelling Forever, Happily… gaat Collectif Malunés aan de haal met sprookjes, overtreffen ze onze fantasie met hun vrolijke werkelijkheid. Ze laten het bekende sprookje voor wat het is en gaan opzoek naar nieuwe kaders. Met spectaculaire acrobatiek en absurde taferelen toveren ze een nieuwe, mysterieuze sprookjeswereld waarin niets is wat het lijkt. Echt waar…
Kaarten zijn te koop via www.festivalcircolo.nl of aan de kassa op het terrein.

12 oktober – 20uur
Tent: Les Malunés

logo dierenpark zie-zoo

dierenpark zie-zoo de eerste zorgdierentuin van Nederland

google