Het laatste nieuws uit de regio

Vanmiddag werden acteurs Barry Atsma en Jacob Derwig in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht door regisseur Joram Lürsen verrast met een Platina Film award voor Bankier van het Verzet. De ruim 3100 bezoekers van de Kinepolis Bioscoopdag voor deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem zorgden voor de magische 400.000 verkochte filmtickets die nodig zijn voor de platina status.

Na de speciale filmvertoning met Nederlandse ondertiteling onderbrak regisseur Joram Lürsen de Q&A met hoofdrolspelers Barry Atsma en Jacob in Kinepolis Jaarbeurs met heuglijk nieuws en overhandigde in aanwezigheid van 300 Zonnebloembezoekers de Platina Film Award. Blij verrast bedankt Atsma de zaal: “Mede door jullie hebben we deze award in handen. Te gek!”

Filmbezoek voor iedereen
De uitreiking van de award gaf een extra feestelijk tintje aan deze bijzondere Bioscoopdag die bioscoopketen Kinepolis en de Zonnebloem samen organiseerden in de Week van van de Toegankelijkheid. Kinepolis wil met dit evenement laten zien dat bioscoopbezoek voor iedereen is, dus ook voor rollator-, rolstoel- en scootmobielgebruikers.

Kers op de NFF-taart
De Platina Film is een initiatief van het Nederlands Film Festival (NFF), dat toevalligerwijs ook plaatsvindt deze week. “Het is natuurlijk een kers op de taart dat de award op deze NFF-locatie wordt uitgereikt, waar de hele week alles in het teken staat van Nederlandse topproducties,” aldus Isabelle Isabelle de Klein, Hoofd Marketing & Communicatie van het NFF.

Meer mogelijk dan gedacht
Directeur van de Zonnebloem Marc Damen is blij met de dag en de opkomst. “Ook mensen met een lichamelijke beperking horen te genieten van een bioscoopbezoek. Deze film was een schot in de roos voor de groep van 2.000 deelnemers en 1.100 vrijwilligers. Maar vooral hebben we met dit dagje uit weer heel wat mensen in het hart geraakt. Onze deelnemers bloeiden weer op door de persoonlijke aandacht en goede zorgen. Zo bewijzen we als vrijwilligersorganisatie samen met Kinepolis dat er zoveel meer kan dan we denken.”

logo dierenpark zie-zoo

dierenpark zie-zoo de eerste zorgdierentuin van Nederland

google