Info-nederland

Voorjaarsvakantie in muZEEum Kinderrondleidingen en een wedstrijd

Wist je dat kinderen vroeger bier dronken in plaats van water? Heb je wel eens het verhaal gehoord van het dobbelsteentje met alleen een zes erop? Ken je de roos, waaronder geheimen werden verteld? Nee? Kom dan in de voorjaarsvakantie naar de speciale kinderrondleidingen; dan mag je vragen wat je weten wil.

Op zondag- en woensdagmiddag om 14.00 uur zijn er speciale kinderrondlieidngen. Gratis, als je een kaartje voor het muZEEum hebt. Kindergidsen kennen alle spannende verhalen en kunnen je vertellen wat je weten wil. Bijvoorbeeld over het leven aan boord van een VOC-schip, over het leven van kinderen in de tijd van Michiel de Ruyter of over hoe het was om in een stadspaleis als het Lampsinshuis te leven.

In de Pakhuizen staan drieduizend plankjes Kapla klaar. Bouw daarmee een mooi schip en stuur ons er een filmpje van. Wie weet win jij wel een leuke prijs!

Verder kun je in het muZEEum een leuke speurtocht doen, een audiotour meenemen en het torentje beklimmen zodat je heel ver over zee kunt kijken.

In de voorjaarsvakantie (22 februari t/m 1 maart 2020) is het muZEEum ook op maandag geopend.