Info-nederland

De theatertournee van ‘Judas’ gaat 14 februari in première in Almere.

Daarna speelt Theatergroep Suburbia deze intrigerende monoloog tot en met 13 april in theaters door het hele land. ‘Judas’ gaat over verraad, schuld en schaamte.

Al meer dan tweeduizend jaar is er geen ouder die zijn kind nog Judas noemt. Waarom werd die naam een icoon van verraad? Wilde Judas werkelijk Jezus de dood injagen? Wat waren zijn motieven toen hij de fatale kus gaf?

In de monoloog van Lot Vekemans neemt Judas voor het eerst zélf het woord. Hij vertelt ons over plannen om de wereld te verbeteren. Over zijn leven, zijn vriendschap met Jezus, het verraad en de schande. Ook confronteert hij ons met de judas in onszelf. Want waartoe zijn wij in staat als we tot het uiterste gedreven worden?

Het verhaal van Judas is nog altijd relevant. Acteur Justus van Dillen: “Judas gaat over twijfel versus geloof. Het is moeilijk om te leven in twijfel, maar het is tegelijkertijd de enige manier om te leven. Twijfel maakt je actief. Je moet je best doen om ergens te komen – en dan kun je de plank misslaan. Judas laat zien dat iets nooit zwart of wit is.”

Tekst: Lot Vekemans Regie: Albert Lubbers Spel: Justus van Dillen. Decorontwerp: Herbert Janse. Lichtontwerp: Roelof Pothuis. Kostuumontwerp: Dorien de Jonge.

De première van ‘Judas’ is op vrijdag 14 februari 2020 om 20.30 uur in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Daarna is een landelijke theatertournee tot en met 13 april. Kaarten bestellen voor de première kan via de website van KAF www.kaf.nl. Meer informatie over de voorstelling en de volledige speellijst: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/judas-een-van-de-twaalf.